Rolstoelwandelen en rolstoelfietsen voorzichtig weer gestart!

mei 10, 2021

Eindelijk was het dan weer zover en kon er weer gerolstoelwandeld en -gefietst worden
maar toen zat het weer weer niet mee.
Na maanden mocht er met eenzaam binnenzittende bewoners van Rozenholm en ’t Kloosterhof weer gewandeld en gefietst worden.
Niet in groepjes zoals dat altijd gedaan werd, maar één op één. Zorgcentrum Aelsmeer  is nog wat voorzichtig en men hoopt dat ook daar de bewoners binnenkort weer mee naar buiten kunnen.

In de afgelopen maanden hebben zich een aantal nieuwe rolstoelfietsers aangemeld zodat er, als alles weer ‘beetje normaler is’, met meer mensen gefietst kan worden.
Een van de nieuwe fietssters is Barbara, stewardess bij de KLM, die nu veel minder vliegt dan normaal en besloot om vrijwilligerswerk te gaan doen.
Afgelopen week heeft zij fietsinstructies gehad van Jaap Balk, de fietsinstructeur in Kudelstaart (zie foto),  en heeft zij haar eerste fietstochtje gemaakt door Kudelstaart, de Kwakel en zelfs helemaal naar Uithoorn. Ze heeft erg genoten van het contact met de fietspassagier maar ook  van de mooie omgeving rondom Aalsmeer. ‘Het was erg gezellig. Lekker gekletst. Ik kijk uit naar de volgende keer’ waren haar woorden toen zij terug kwam.