Historie

Stichting SAM (staat voor Sociale Activiteiten voor de Medemens) is eind November 2018 opgericht.

Na stopzetten van de sociale activiteiten die het Nederlandse Rode Kruis al vanaf 1948 deed, in Aalsmeer en bijna alle andere Gemeenten, heeft het overgrote aantal bestuursleden en vrijwilligers van Rode Kruis Aalsmeer besloten om die activiteiten voort te zetten onder de paraplu van een Stichting.

Van de huidige bestuursleden van Stichting SAM heeft alleen Frits Nisters geen Rode Kruis achtergrond. De overigen wel.

Op een enkeling na zijn alle vrijwilligers en coördinatoren, die actief waren bij het Rode Kruis Aalsmeer overgestapt naar Stichting SAM zodat voortzetten van de activiteiten gewaarborgd was.