SAMen fietsen!

Vanaf half maart – als de winter weer het land uit is – tot  ergens in oktober als het te koud wordt voor de gasten- kunnen gasten van de Zorgcentra en ‘Wijkpunt voor elkaar’ of thuis opgehaald worden om een uurtje of langer met een  duofiets of  rolstoelfiets de frisse wind in te gaan.

Stichting SAM ontwikkelt momenteel plannen om ook mensen van huis op te halen om mee te kunnen laten fietsen. Een duofiets is een fiets waarbij de vrijwilliger en gast naast elkaar zitten en beiden moeten trappen.
Goed voor allebei.

Een rolstoelfiets in  een fiets waarbij de rolstoel op een plateautje voorop de fiets gezet wordt. Zoals een bakfiets er zo’n beetje uitziet.
Zorgcentrum ‘Aelsmeer’beschikt over een rolstoelfiets, ‘het Kloosterhof’ beschikt over zowel een rolstoelfiets als een duofiets en Rozenholm beschikt ook over een duofiets.

De ambitie van Stichting SAM is om er in 2022 een flink aantal fietsers bij te hebben zodat er veel meer thuiswonenden in Aalsmeer Oost en Dorp maar ook andere delen van Aalsmeer en Kudelstaart mee kunnen fietsen op een duofiets. Er wordt naar gestreefd om meer duofietsen erbij te krijgen.

Momenteel zijn er 30 fietsers en nieuwe aanmeldingen zijn zeer welkom!