Rolstoelfietsen

Tussen 1 april en 1 oktober kunnen gasten van de Zorgcentra of ‘Mijns Heerlyckheid’ of andere locaties opgehaald worden om een uurtje of langer met een duofiets of rolstoelfiets de frisse wind in te gaan. Een duofiets is een fiets waarbij de vrijwilliger en gast naast elkaar zitten en beiden moeten trappen.

Goed voor allebei.
Een rolstoelfiets in een fiets waarbij de rolstoel op een plateautje voorop de fiets gezet wordt, zoals een bakfiets er zo’n beetje uitziet.
Zorgcentrum ‘Aelsmeer’beschikt over een rolstoelfiets, ‘het Kloosterhof’ beschikt over zowel een rolstoelfiets als een duofiets en Rozenholm beschikt ook over een duofiets. Stichting SAM heeft een duofiets over kunnen nemen van het Rode Kruis zodat er in totaal dus 5 fietsen met trapondersteuning  beschikbaar zijn.  De vrijwilligers van Stichting SAM kunnen die in de zomerperiode gebruiken.

Momenteel zijn er 8 fietsers en nieuwe aanmeldingen zijn zeer welkom!