Deelnemers ‘Tafeltje Dekje’ te gast bij Stichting SAM

okt 11, 2022

Afgelopen zaterdag waren ongeveer 40 deelnemers van de maaltijdservice ‘Tafeltje Dekje’ te gast bij Stichting SAM die een gezellige middag georganiseerd had in de prachtige kantine van Kwekerij Bunnik in De Kwakel.

Bijna 40 deelnemers van ‘Tafeltje Dekje’ hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van Stichting SAM om een gezellige middag bij te wonen en gezamenlijk van een lunch te genieten. Dit jaar vond het evenement plaats in het bedrijf van Kwekerij Bunnik Vrieseas aan de Achterweg in De Kwakel.

Een aantal dagen per week krijgen de deelnemers van de ‘Tafeltje Dekje service’ hun maaltijden thuisbezorgd en doorgaans eten ze dan alleen. De gezamenlijke lunch van Stichting SAM stelt de mensen in de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en gezellig te kunnen bijpraten en contacten te leggen.

Meteen bij binnenkomst in de hal van Bunnik Vrieseas kwamen de verhalen al los. Een aantal deelnemers had vroeger zelf een kwekerij gehad maar hun mond viel open toen ze dit enorme complex van kassen en werkruimten binnenkwamen.

Na de ontvangst met koffie, thee en diverse soorten koekjes werd de helft van de deelnemers uitgenodigd om onder leiding van Siegfried Bunnik een stukje het bedrijf in te lopen waar ze werden voorgelicht over de teelt van Bromelias. Veel vragen werden gesteld over het in leven houden van die planten en ze kregen daar uitgebreid antwoord op.

Ondertussen boog de andere helft van de aanwezigen zich over de kaarten van de muzikale quiz die de Jongerengroep van Stichting SAM had samengesteld. De quiz bestond uit het beluisteren van ‘liedjes uit de oude doos’ die men moest noteren op het quizformulier.
Liedjes als die van bijvoorbeeld ‘Ja zuster, nee zuster’ en uit het repertoire van Sonneveld, Johny Jordaan en vele anderen werden uit volle borst meegezongen. Voor de winnaars van de quiz hadden de Jongeren leuke prijsjes beschikbaar.

Rond drie uur werden alle gasten, die voor hun vertrek van de heer en mevrouw Bunnik nog een schitterende plant meekregen, door een aantal vrijwilligers weer keurig naar huis gebracht. Onderweg kregen de chauffeurs te horen hoe geweldig men het had gehad en hoe dankbaar ze waren voor alles wat er die middag voor ze gedaan was.